10 locatii care par desprinse de realitate si merita vizitate! [ I ]


👣Locuri de vis✈

Vezi aici Partea II si Partea III

1. Munţii Tinazi

Munţii Tianzi se vizitează cu ajutorul unei telecabine, care te va purta până spre vârfuri pentru a putea admira celebrele peisaje. Distanţa parcursă pe linii este de 2 084 m, astfel că, la capătul unei călătorii ameţitoare, turiştii ajung în cel mai important punct de belvedere al Munţilor Tinazi. Călătoria cu telecabina durează puţin peste 6 minute, timp în care poate fi admirat peisajul tot mai frumos.

2. Santinelele din Arctic, Finlanda

Aici santinelele sunt copaci giganti acoperiti cu zapada si gheata. Această viziune ciudată are loc în timpul iernii, când temperaturile variază între -40 și -15 grade Celsius.

3. Pestera Reed Flute, China

Pestera Reed Flute din Guilin creeaza unul dintre sutele de peisaje superbe ce se gasesc in China. Este cunoscuta si sub numele de „Palatul Artelor Naturale”- nume ce il merita pe deplin, formatiunile ce se gasesc in cadrul sau fiind adevarate opere de arta create de natura. Peisajul creat de pestera Reed Flute este unul enigmatic, fiind printre cele mai renumite

4. Pestera Skaftafell Ice, Islanda

Această peşteră unică este în ghețarul Svínafellsjökull în Skaftafell, Islanda. Imaginile sunt de o frumuseţe incredibilă.

5. Canionul Antelope, Arizona, Statele Unite

Canionul Antelope este cel mai vizitat si fotografiat canion din America de sud-est. Se gaseste in zona Navajo, de langa Page, Arizona. Canionul include doua sectiuni separate, cunoscute sub numele de Canionul Antelope de Sus sau Crapatura si Canionul de Jos sau Tirbusonul.

6. Cascada Bigar, România

Cascada Bigăr este uşor de recunoscut la nivel internaţional, mai ales după ce a apărut în topul realizat de The World Geography pentru cascade unice din lume pe locul întâi. O poţi descoperi şi tu în judeţul Caraş-Severin, în locul de trecere al Paralelei 45 prin ţara noastră. Popasul se află pe marginea drumului DN57B, ce leagă Anina de Valea Minişului, rezervaţia Izbucului Bigăr fiind plasată înainte de satul Bozovici.

7. Marea de stele, Vaadhoo Island, Maldives

Marea de stele din insula Vaadhoo pare desprinsa dintr-o poveste pentru copii, insa aceste stele sunt de fapt o reactie chimica numita bioluminescenta. Aceasta este produse din forme de viata marina minuscule, numite fitoplancton.

8. Izvorul termal Grand Prismatic , Wyoming

Minunile naturale din Parcul Naţional Yellowstone nu sunt greu de găsit, însă cel mai mare izvor termal al parcului ar putea fi una dintre cele mai spectaculoase minuni, nu doar pentru dimensiunile sale: denumit Grand Prismatic Spring, izvorul este extrem de fiebinte, iar culorile sale prismatice radiază direct din centru.

9. Deadvlei, Namibia

Nu vă lăsați păcăliți: acesta nu e un tablou suprarealist, iar acești copaci nu cresc pe Marte. Pădurea Deadvlei este un loc misterios, situat lângă platoul Sossusvlei, din Namibia, unde se află și cele mai înalte dune din lume (400 de metri înălțime).

 

10. Gheata turcoaz, Lacul Baikal, Rusia

Lacul Baikal, din partea de miazăzi a Siberiei, este o zonă a superlativelor. După unele estimări, Lacul Baikal conține 20% din apa dulce existentă pe planeta noastră. La adâncimea sa de aproape 1640 de metri și la volumul său de peste 23.600 kilometri cubi reprezintă cea mai mare „căldare cu apă dulce” de pe Terra. De parcă n-ar fi fost deja de ajuns, Baikal este și lacul cel mai vârstnic al planetei, având 20-25.000.000 de ani.

Lasa si tu un comentariu!

Vrei ca articolul tau sa apara pe site? Contacteaza-ne!

2 comentarii la „10 locatii care par desprinse de realitate si merita vizitate! [ I ]

Comentariile sunt închise.