Ayam Cemani – gaini 100% negre


Ayam Cemani

Ayam Cemani este o rasă neobișnuită și relativ modernă de pui din Indonezia . Ei au o gena dominantă care provoacă hiperpigmentare ( fibromelanoză ), făcând puiul în întregime negru; inclusiv pene, cioc și organe interne.

Ayam înseamnă “pui” în Bahasa Indonezia . Cemani se referă la satul de pe insula Java, unde provine această rasă de pui.

Rasa originară din insula Java , Indonezia și probabil a fost folosită de secole pentru scopuri religioase și mistice. Rasa a fost descrisă inițial de coloniști olandezi și a fost importată pentru prima dată în Europa în 1998 de către crescătorul olandez Jan Steverink. În prezent, această rasă de pui este ținută în Țările de Jos , Germania , Slovacia și Republica Cehă . Se crede că Ayam Cemani ar fi fost, de asemenea, adus în Europa de marinari olandezi.

Ciocul și limba lor, pieptenele negre și vrăjile; chiar și carnea, oasele și organele lor apar negre. Sângele lui Ayam Cemani este în mod normal colorat. Culoarea neagră a păsărilor apare ca urmare a excesului de pigmentare a țesuturilor, cauzată de o afecțiune genetică cunoscută sub numele de fibromelanoză. Această gena se găsește și în alte rase de păsări negre. Cocoșii cântăresc 2-2,5 kg și găinile de la 1,5-2 kg. Găinile fac ouă de culoare cremă, cu o nuanță de culoare roz și rareori își vânau puii. Oul cântărește o medie de 45 g.

This Chicken Is Entirely Black, From Beak to Bone

5

Lasa si tu un comentariu!

Vrei ca articolul tau sa apara pe site? Contacteaza-ne!