Cum cautati imagini pe google cu o imagine existenta!


Suna cam ciudat titul, asa-i? Sa cauti o imagine cu alta imagine?

Da! De exemplu tu ai o imagine in calculator si doresti sa gasesti imagini similare, website-uri ce includ respectiva imagine sau alte dimensiuni alea imaginii!

De ce ar cauta cineva asa ceva?

  1. Imagini similare: de exemplu tu creezi un album si ai nevoie de imagini similare pe aceasi tema. Tu nu ai mai multe imagini in PC si doresti sa cauti pe net, dar cautarea manuala iti da dureri de cap si imagini total diferite!
  2. Website-uri ce includ imaginea: tu ai creat o imagine si dupa ceva timp doresti sa stii daca cineva ti-a folosit imaginea! Cum afli asta? Cauti imaginea pe google si vei vedea daa cineva a folosit-o si pe ce site anume!
  3. Alte dimensiuni: imaginea pe care o detii tu este foarte mica si tu ai nevoie de o imagine mai mare sau chiar wallpaper! Cauti imaginea pe google si vei vedea daca exista si alte dimensiuni!

V-am explicat de ce ar cauta cineva o imagine cu o imagine existenta, dar nu v-am spus unde!

Browser-ul folosit este: Google Chrome si pe PC si pe mobil!!

Pentru PC

Nu stiu de cand exista optiunea asta, dar eu am aflat-o pe telefon!

Site-ul google este: https://images.google.com/

Pe images.google.com sau pe orice alta pagina de rezultate la sectiunea imagini, ve-ti avea un buton sub forma de camera unde ve-ti putea uploada imaginea dv. sau adauga un link catre imaginea pe care doriti sa o cautati!

Tot pe images.google.com aveti si urmatorea optiune de urcare a imaginii: selectati cu un click imaginea dorita apoi o trageti cu mouse-ul peste casuta de cautare.

Alta metoda de cautare ar mai fi: cautati o imagine pe google apoi da-ti click dreapta pe ea si apasati Search Google for this image! Nu sunteti nevoiti sa descarcati o imagine si sa o uploadati pentru cautare!

Pentru telefon

Pe telefon exista aceasi solutie pe care puteti sa o folositi si pe PC: si anume sa cautati o imagine pe google, o mariti, tine-ti apasat lung pe imaginesi alegeti: Search Google for this image!

Pe telefon, pe site-ul images.google.com nu aveti disponibil butonul de uploadare a imaginii! Totusi , puteti sa navigati pe pagina in modul desktop pentru a putea uploada imaginea. Ca sa intrati in modul desktop, apasati pe cele 3 puncte din dreapta sus si anume Meniu si mai jos ve-ti gasi si va trebui sa bifati modul Desktop site.

Si ca o informatie bonus va  relatez ca puteti cauta si pe PC si pe mobil cu vocea! Cautarile vocale sunt simple: doar apasati butonul sub forma de microfon si rostiti cuvintele ce le doriti pentru cautare!

Lasa si tu un comentariu!

Vrei ca articolul tau sa apara pe site? Contacteaza-ne!