Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare

🗡Alexandru Macedon⚔

”Alexandru cel Mare (în greacă Μέγας Αλέξανδρος, Megas Alexandros, n. , Pella, Macedonia Antică[1] – d. , Babilon, Macedonia Antică), cunoscut și sub numele de Alexandru MacedonAlexandru al III-lea al Macedoniei sau Alexandros III Philippou Makedonon, rege al Macedoniei (336 î.Hr.-323 î.Hr.), a fost unul dintre primii mari strategi și conducători militari din istorie. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe macedoneni stăpâni ai Orientului Apropiat. La moartea sa, la vârsta de 32 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Alexandru cel Mare a contribuit substanțial la răspândirea civilizației elenistice în întreaga lume.

Cele trei dorinte finale ale lui Alexandru cel Mare. Alexandru era un mare rege grec!

Ca comandant militar, a fost neinvins și cel mai de succes în întreaga istorie.

În drum spre casă de la cucerirea multor țări, a coborât cu o boală. În acel moment, teritoriile sale capturate, armata puternică, săbiile ascuțite și bogăția nu aveau nici un sens pentru el. El și-a dat seama că moartea va sosi în curând și că nu va putea să se întoarcă în patria sa. 

El le-a spus ofițerilor săi: “Voi părăsi curând această lume. Am trei dorințe finale. Trebuie să faceți ceea ce vă spun eu. “Generali, cu lacrimi, au fost de acord.

“Prima mea dorință este ca doctorul meu să-mi aducă singur sicriul în casă. După o aerisire de aer, Alexander continuă:

“A doua mea dorință este împrăștierea aurului, a argintului și a pietrelor din comoara mea de-a lungul căii spre mormânt când îmi dai sicriul în mormânt”. După ce a înfășurat o pătură de lână și sa odihnit o vreme, el a spus:

“Ultima mea dorință este să-mi pun mâna în afara sicriului.” Oamenii care-l înconjurau erau foarte curioși, dar nimeni nu îndrăznea să ceară motivul.

Cel mai favorizat general al lui Alexandru a sărutat mâna și a întrebat: “Maiestate, vom urma instrucțiunile voastre. Dar poti sa ne spui de ce vrei sa facem asa? “Dupa respiratia adanca, Alexander a spus: ” Vreau ca toata lumea sa inteleaga cele trei lectii pe care le-am invatat. A lăsa medicul meu să-mi transporte singur sicriul este de a lăsa oamenii să-și dea seama că un medic nu poate vindeca cu adevărat bolile oamenilor. Mai ales când se confruntă cu moartea, medicii sunt neputincioși. Sper că oamenii vor învăța să-și prețuiască viața.

A doua mea dorință este să le spun oamenilor să nu fie ca mine în căutarea bogăției. Mi-am petrecut toată viața urmărind bogăția, dar mi-am risipit timpul mai mult timp.

A treia mea dorință de a permite oamenilor să înțeleagă că am venit în această lume în mâini goale și voi părăsi și această lume în mâini goale “, a închis ochii după ce a terminat de vorbit și a încetat să respire.

Lasa si tu un comentariu!